Cyclups Creation BV

PLQ Granulaat en Producten

Samen met Chemelot (onderdeel van DSM) zijn we in 2020 gestart met het ontwikkelen van een nieuwe non-plastic gemaakt van agrarisch tarwestro afval. We noemen het PLQ (afgeleid van plantastiq). Het is een uniek product en 100% composteerbaar.
PLQ wordt gebruikt voor de productie van ons eigen Cyclups bestek, ijslepels en rietjes. Deze distribueren wij aan wholesalers, distributeurs, hospitality.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is waar ons hele bedrijf om draait. Wij voegen waarde toe aan onze wereld op verschillende manieren.

– Plastic producten: Wij reduceren het aantal plastic producten voor enkel gebruik door een plantaardig en composteerbaar alternatief aan te bieden.

– Agrarisch restafval: Wij gebruiken waardeloos agrarisch tarwestro afval, dat normaliter verbrandt zou worden, als grondstof voor onze producten. We maken waardeloos restafval zo weer waardevol. Daarnaast zijn onze producten volledig composteerbaar. Dit betekent dat ze na gebruik dienen als voedingsstof voor de aardbodem, waarop weer nieuwe (tarwe) gewassen verbouwd kunnen. Zo sluiten we de cirkel en creĆ«ren we een circulair proces.

– Innovatie: Wij hebben een totaal nieuwe, natuurlijke grondstof.

Deel dit project

Facebook
Twitter
LinkedIn